Thursday, January 27, 2011

Sunday, January 16, 2011

masa utk berpicture!!!




sume 0wg suke bergambar like me!!!hahahha

aq pergi...



Dia dah tak sayang aku agaknya.
Biar lah.
Nak buat cam mana?
Dah orang tak sayang.
Aku pergi.
Selepas ini.
Jangan risau.
Aku bukan lah desperate sangat.
Tak pe lah.
Kau suka begini.
Aku pergi.
Bubye.
Sayonara.
Sukahati

Friday, January 14, 2011

Salam!

baru-baru ni aku baru je teman my mom pergi gunting rambut dekat salon. aku pun daripada duduk saje je teman my mom gunting rambut, baek aku bersantai bersuka ria mintak diorang basohkan rambut aku yang lembut cantek dan menarek bak model iklan syampoo bawang dekat tv tu. hahaha! aku malas potong rambut, konon-kononnya mawu simpan rambut panjang macam puntianak. upssss. hahaha!


tapi masalahnya aku ni pandai ke jaga rambut panjang? banyak tips yang aku jumpa, ade yang tradisional, ada yang moden.

Tips penjagaan rambut secara tradisional.

1. Dengan menggunkan santan untuk melembut dan melebatkan rambut.

2. Minyak kelapa yang dibuat sendiri untuk merawat rambut kering, pecah hujung serta mudah gugur.

3. Minyak bijan juga untuk melebatkan rambut.

4. Menghilangkan kelemumur dengan menggunakan campuran perahan limau nipis dan sedikit air.

5. Pengumpulan embun pada awal pagi dan diusap ke pangkal rambut dipercayai dapat mempercepatkan pertumbuhan rambut serta mengelakkan sakit kepala.

6. Lendir daun bunga raya atau gel lidah buaya berfungsi untuk menyejuk dan mengelakkan rambut gugur.




jangan selalu melakukan aktiviti ini. nanti rambut jadi kering owhhhh




mawu rambut panjang dan secantek begini. wah!

so, kan banyakkan tips tu. dan banyak lagi ada kalau korang rajin carik. so, siape-siape yang macam dah nak botak-botak mengalami masalah keguguran rambut ka boleh lah cube petua-petua datok nenek moyang buyut kita ni. ye.

Selamat mencuba!

Sunday, January 9, 2011

menghadap lapt0p b0leh menguruskan badan....

Tak caye eh ngan tajuk post ak kali ni ? 
Percayalah .... Memang kalau ak mula bersila mengadap laptop ni ak tak ingat makan dah .. Tak kira la KFC sekalipun terhidang depan mata , ak lebih rela tunggu laptop ni lagi.. Hahahaha .. Mungkin ni cara yang paling berkesan bagi ak yang agak berisi ni untuk kuruskan badan kot ...  
 

Saturday, January 8, 2011

ape nk jd???

Salam!

              sebenarnya baru teringat pasal ni ade lah aku dengar radio, Hot FM. kan ade segmen panggilan hangit kan. time yang aku dengar tu cerita pasal mawu kenakan sorang budak umur 14 or 15 tahun. (tak ingatlah) dalam segmen tu budak tu kena lah bercakap dengan seorang kakak dan seterusnya seorang makcik. pehhhh! kurang ajar gyla cara percakapan die. memang kalau kita dengar sendiri ade budak sekurang ajar tu bercakap dengan mak kita pun dengan kita-kita akan merasa menyirap uhhhh.


ambl kat google

Friday, January 7, 2011

cupcakes

hye. hye. hye.
jum cerita pasal makan-makan. jum kite tengok cupcakes!! so cute.. super duper cute. hehehe. layankan jela pic-pic kat bawah ni sampai meleleh air liur taw. hahaha












urmm. banyak lagi pic yang besh-besh. tapi aku malas tunjuk kat korang. aku kan kedekut haha.

oi. oi. oi. dah kenyang tu mau lari ke mane. ucap la terima kaseh aku bagi ko makan-makan free hari ni. haha
ha...

*xada keje wat p0st ni...

cake

             Tibe-tibe tnghari  sebegini buat aku kelaparan. mau makan ape? tak nak makan pun. cume menjadi lerliur bile melihat hidangan-hidangan di bawah ni. hehehe. jum layan makan cake walaupun aku ni bukanlah peminat cake. coz bagi aku cake ni memuakkan. aku makan tak abez wooooooo.


*sangat cute. cute lah. rase tak taw lagi sodap ke tak sodap. hahaha*
Rainbow cake!



*sape-sape nak SLR, amek lah ni. aku hadiahkan. sedap kan. cantek lagi leh amek pic. hahaha*


*ni pulak cute sangat. ni cake betol tw
salam!

seronok betol berblogging hari neh. layan kan jela aku nie ya. hehehe.

super cool bedroom. korang tengoklah sendiri. :)




korg rase ape yang korang tengok neh? super cool or super seraboot?
tapi kalau dapat seronok kan. aku rase neh sangat cute!!
cute.
cute.
hehehe........

takutttttttttttttt..............

 salam..............

   Huhuhu....td aq dgr s0re p0mpuan bnyi eeeeeeee...........lme gaklh....ya allah.......xnk cuak lak aq....pergh!!!!dh ar selimut aq bg kwn aq pnjm...nk ttp mke pn x blh...nk ambl t0wel tkt lak nk pndg blakang....dh ar 2 0wg dak blik aq blik...mmg snyi ar...mlm td lak aq tgk cte an2...mmg terbayang lak.....nk panggl kwn aq yg kat ats ktl sblh,tp tkt lak nk pndg...c0z aq ttp mte gne b0b0 aq.....menggigil aq atas ktil ni hah s0wg2...Ps2 ttbe bru tringt nk bce ayat kursi then aq pun bce ar....dh lme2 bru ilang............huuuuuuuuu!!!!!!!Pengalaman x blh dlupekn...Bilik dlu aq dgr 0rg jalan tp die pki l0ceng..kuat gler k0t bnyi cam l0ceng kaki india....pergh!!!!time 2 lg ar tkt.....

                                     

                      
                                      
        
Sipnopsis:
Playfull Kiss mengisahkan tentang seorang pelajar lelaki yang popular dan genius perwatakan pelajar lelaki tersebut sangat dikenali sebagai "ice prince" disekolah Baek Sueng-Jo,berlainan pula  Oh Han-Ni seorang pelajar perempuan yang tergolong dalam kategori happy good luck,dan tidak lah sepintar Baek Sueng-Jo dan perwatakan nya selalu tersenyum dan apa yang dilaluinya di sekolah dengan senyuman,Han-Ni telah menyimpan perasaan cintanya terhadap Sueng-Jo,tetapi takdir telah menentukan satu hari rumah kediaman Oh Han-Ni telah diranap oleh gempa bumi yang melanda,kebetulan ayah Baek Sueng- Jo dan ayah Oh Han-Ni sahabat lama yang sudah lama tidak berjumpa,ayah Baek Sueng-Jo telah mengajak ayah Oh Han-Ni serta Han-Ni tinggal bersama keluarga Baek,walaupun Han-ni tahu cintanya terhadap Sueng-Jo tidak mungkin berbalas Han-Ni tetap menunggu pintu hati Sueng-Jo terbuka untuknya..pelbagai perkara yang melucukan berlaku antara Sueng-Jo dan Han-Ni sementara jalinan cinta mereka mula berkembang tanpa mereka sedari=))
                                        









 Kim Hyun Joong
 Bikin saya fall in LOVE sekali lagi dengan lakonan beliau
 oppa saranghaeyo♥♥

pantai saat ini!!!

Salam!

tengah berangan kalaulah dapat berjalan-jalan, bersiar-siar di tepi pantai saat-saat time-time macam ni. tiba-tiba je nak pergi bitch beach kan. tiba-tiba sekarang rasa nak sangat pergi beach kan. padahal selama ni kalau sampai dekat beach pun dah bising sebab takot nanti kulit gelap lah, sunburn lah. hehehe.


nak snap picture lompat-lompat jugak!

nak mandi-manda macam ni jugak. tapi hati-hati ya.

seronok jugak kalau dapat berdating dekat tepian pantai ni kan. uhhhh. gatal! hahaha

hahaha! berangan je lah. dekat tempat aku ni mane lah ade pantai. bangunan-bangunan, jalan raya banyak lah. hahaha.

bijak mengendalikan duit anda...mcm mana caranya????

salam!


duit.... duit.... duit...... zaman sekarang ni semua mawu guna duit. alangkah indahnye kalau duit tu boleh kutip tepi jalan je, boleh petik je atas pokok kan. tapi semua itu tak mungkin berlaku. sekarang ni no money no talk. no job no money. wowowowowo
okeh. sekarang plan untuk tambahkan dan mengendalikan duit. bagaimana??



hey! kuceng pun mata duitan jugak tw. wuwuwuw

1. pastikan setiap hari isi duit dalam tabung. biar pun seposen. sikit-sikit lame-lame jadi bukit. dan syaratnya jangan korek tabung tu sampailah hujung tahun/ waktu memerlukan. ( so far aku sudah ade tabung and pernah simpan lah. dan juga pernah korek tabung jugak. hehe. tapi ini sangat membantu lah! )




2. Bijak lah berbelanja. berbelanja ikut keperluan. wat short list ya. yelah. kalau biase tu berbelanja ikut nafsu serakah, tapi pasni berbelanjalah mengikut otak yang bijak. hahaha. so, kawan-kawan saya yang juga kaki shopping macam saya, silalah control-control kan jua diri anda tu ye. hahaha.


3. barang banyak tapi tak gunekan. macam mana tu?? ni memang kesian. biaselah. korang kalau nak taw aku ni barang memang banyak, tapi salu rasa cam tak cukup je. haha. so, sekarang kene la bersyukor & hargai ape yang ade tu. so, aku sedang berpikir2 dan merancang untuk recycle semula barang2 yang ada. heeeeee. kena bijak lah, biar menarik. hahaha.





Bgi si gadis cantek yang suka berbelanja tu, kawallah perbelanjaan anda. berbelanjalah mengikut keperluan. bagi si jejaka idaman kurang-kurang kan lah merokok, kerana merokok membakar duit. wuwuwuw

jom bakar duit!


Thank you for reading!

Tuesday, January 4, 2011

i l0ve c0klate...

Hye.hye.hye.

1- Yes! I do love chocolate. Espc Cadbury yang campur dengan seterawberi tu. Demm! Abez di bedal. Selain tu I suke Crunchie! Wah! Sedap gyla. Tapi rase-rasenya makan crunchie boleh sebabkan kesakitan gigi yang kronik coz die keras. Hahaha. But demm! Its delicious! Haha.

2- currently teringin nak makan jemput-jemput ikan bilis. Al-maklum lah,kalau kat rumah asyik makan burger,nugget,sosej je time breakfast. gyla boleh buat gemOk kan.hooho.

3- nak makan ikan masin! Firstime makan,rase kinda weird. Tapi sekarang rasa nak lagi, n lagi. Nak,nak,nak. Mama,kenapa kat rumah takde ikan masin? Huhu.

4- then.sori,i dont eat budu or cencal0k. Tapi saya layan makan temo0yak. Demm! Sedap. Boleh makan macam snekk je.haha.melampau!

So,itu jela untuk nafsu makan aku kali ni ye.
Bubye!


temp0yak...
ikan masin

Jom kita layan benda comel dan menggiurkan ni.....

Salam!

so, hari ni aku mawu tunjuk korang cupcakes yang kiut-miut yang sedia untuk dibuat tempahan. biarlah picture yang berbicara ya. :)


code : 1A

Code : 1B

Code : 1C

Code : 1D

Untuk tempahan sila tinggalkan komen di entry ini ya. (weh. tipu je la! hahaha!)

d0wnl0ad...d0wnl0ad...


 

j0m dgr lgu kesukaan aq....ni pkwe aq nyayi...hahahah...

Monday, January 3, 2011

penatnye....

salam....

           Penatnye ari ni...dh ar mlm td aq td0 kul 2...ps2 kne bngn kul 5.30 lak nk g klj....huh!!!!aq g awal c0z ayh aq suwh ktente tkt jln jem...mklmlh ari 0wg bkerje msti ar ramai....Ps2 ayah aq bwak kete dh ar laju...smpi klj pn awal kul 7.50 dh smpi...Ps2 kne tggu kul 8.30 lak....rmi gler 0rg....T0lak2...geram t0l aq..rlex ar...Ps2 kne daftar bilik lak....Akhrnye aq dpt jgk d0k ngan kwn2 aq kat msjd tanah.....aq sbnrnye x ksh d0k mne2 tp klu leh aq nk d0k ngan dak 1 c0z....Tu pn sbnrnye x blh c0p tmpt tp aq pjuk2 akhrnye dpt gak...heheheh#^^#....Yg bestnye aq dpt aras yg bersih....2 ar best 2 aq dh ar x ske tmpt k0t0r2...rimas....Smpi2 blik aq trus kms brg...ps2 ttbe aq ase kaki aq mengigil....rpe2nye aq bru tringt dri pg aq x mkn....(pkul3 bru sdr)hahahah....Dh kms2 aq g jln2 jp g bli brg t0k blik....Blik2 jew pening kpale.... Hah ni pn ngah pning s0 smpi sni jelew aq cte yew...x larat dh ni...slmt mlm sume....^^

Saturday, January 1, 2011

cerita aq!!!

               Es0k 3 ari bulan mknanye aq kne blik klj blik....huh!!!!mlz t0llh...aq rse cm bru 1 minggu jew d0k umah dh kne blik klj...(padahal dh 1bln lbh dah)....Mknanye aq kne kms2 barang n ltk dalam kte c0z ari isnin ni aq bert0lak lps sbh...smpi klj msti kul 8 lbh ar...Aq ni dh ar liat skt bngn pg2 ni...x puas nk td0....N klu pg2 air xnk sjuk lak an....Aq x tau ar d0k ngan spe n kat mne...klu d0k dlm aq rse cm x bebas nk pg bank pn susah klu d0k msjd tanah lak...sbnrnye aq  xada hal tp 2 lh....aq lak ni pemb0r0s skt x pndi nk jmat-cermat...nmpkm kasut,aq bli...ps2 nmpk baju aq bli gak...cmner nk jmat...Makanan 1 hal...Dh ar mhl bnda ambl nasi sec0et jew mhl mcm aq ambl lauk bnyk2 jew....cekik darah t0llh....Dh ar mak aq slalu nsht al0ng d0k klj tu jmat2 skt...HMmm.....mnx2 setan x hasut aq g bli tu bli ini...amin,....