Thursday, December 30, 2010

risau..risau..risau....

  salam......


       Mggu dpn ari pndftrn.....hmmm aq rsau ar klu x dpt d0k sbilik ngan kwn2 yg aq knl....mlz aq nk d0k ngan juni0r2 bru c0z dh ar x knl n msti di0wg x fhm perangai aq....Klu d0k ngan kwn2 yg lme 2 di0wg dh masak ngan perangai aq ...S0 klu aq tgur msti di0wg x kck ati...Aq harap dpt d0k sbilik ngan Ceqka,Jihah,wani,Afiq ngan jah n klu leh Aq nk ajak dak 1 c0z cm ina ke d0k sbilik sme2 c0z t senang ar nk study...Tp pkir2 balik blh ke d0k ngan di0wg....watnye di0wg kne d0k kat Msjd Tanah aq lak terdampar s0wg2 kat bl0k A tu.....Huh!!!!pening2....Tp klu c dpt d0k ngan di0wg mnx2 aq dpt d0k ngan ina....



Tuesday, December 28, 2010

zaman kecik,zaman besar...





Salam!


zaman kecik, zaman besar lah pulak kan. al-maklum lah 2011 sudah semakin menghampiri. so, adelah teringat-ingat nostalgia yang tak dapat aku lupakan di zaman kecik-kecik aku dulu saat masih berusia sekitar bawah daripada umur 10 tahun. wah! 2011 umur aku sudah 20 tahun. tak percaya..... tak percaya..... saya mawu umur 5 tahun balik. huhuhu.... sekarang ni macam nak buat macam dalam Melodi Terhangat tu lah. hehehe...#^^#...........

 

Monday, December 27, 2010

Fish spa

Salam! 


   kawan-kawan, korang pernah tak pergi buat rawatan bagi ikan-ikan kecil gigit-gigit kaki korang?? alah, yang ikan tu gigit sampai korang menjerit-jerit kegelian tu....Nk cte td aq bru lps wat rwtn ni...best wey..mle2 aq mnjrt gak..ps2 lme2 dh biasa....Agak2 k0rg brani x wat..Msti x kn...
example... 


Sunday, December 26, 2010

aq dalam masalah.....



Salam!

this few days rasa tertekan dan tension. mybe sebab cuti semester sudah nak habeskan. rasa tension sebab nanti dah tak dapat merasa bahagia bangun lambat, dah tak dapat nak makan masakan mak, dah tak dapat online dan menonton tv sampai lewat pagi, dah tak dapat rasa makan free macam kat rumah. huuaaaaaaaaaa. sedih bukan cerita saya ini. nampak dan dengar tak wajah kekecewaan dan ratapan suara ku ini. huhuhu...Dan kesedihan ni bertambah-tambah bila saya terpaksa berhempas-pulas mengemas-ngemaskan barang.........

Saturday, December 25, 2010

memalukan...



Huh!!!!!bler pkr2 balik aq rse cm memalukan jew..c0z aq pnh bagi lirik ni kat s0m0ne....klu blh patah balik mse aq x ingin nk bg die lrik ni........Ni lah bnda pling b0d0h yg pernah aq wat.......

Selamat tinggal sayang ku
Semoga engkau bahagia
Bersama kekasih baru
Dan biarlah aku membawa diri

Walaupun berat hatiku

Sewaktu melepaskanmu
Tetapi apa dayaku
Antara kita dah tak sehaluan

Ada kalanya aku termenung mengenang sikapmu

Pandainya engkau mengukir janji
Lalu kau memungkiri
Sepi kurasa perjalananku
Penuh duri rindu
Sehingga fikiranku tak menentu

Cintaku melayang-layang

Wajahmu terbayang-bayang
Orang yang ku sayang-sayang
Kini dah disambar orang
Perit hatiku tidak terkata
Oh...bisanya

Selamat tinggal wahai sayang ku

Terima kasih kerana engkau
Sanggup melukakan hatiku ini

Walaupun berat hatiku

Sewaktu melepaskanmu
Tetapi apa dayaku
Antara kita dah tak sehaluan

Moga dikau bahagia (3x)

Sejak bler lh aq ni ske lyn lgu jwang ni.... 
 

Friday, December 24, 2010

mari memasak...!!!!

Malam2 ni b0san lak ttbe terpikir nk masak utk mkn tnghri es0k lak....tp laauk ape yew...pkr2 pnye pkr ttbe tringin nk mkn sambal udang lak....My fav0rite tu....Wahhhh...xsbrnye nk msk n mkn s0k....
  0k,kte startdgn bahan2 ya....^^
Tp aq ni x pndi bab sukat menyukat ni,aq ikut sdap ati jew...ni lah antara bahan2 utk masak sambal udang...
-bawang merah....
-bawang besar 1 biji...
-cili kering..
-bawang putih..
-air asam jawa...
-air...
-minyak...
-garam scukup rse..
-gule...
-ikan bilis skt bg sdp...

wahhhhhhh!!!!x sbr nk mkn ni...nyam3...spe nk?????

ni gmbr jew...

         

Thursday, December 23, 2010

Salam!

hye people! tolong ajarkan saya memakai fake eyelashes.


please help me and recommend me fake eyelashes mana yang sesuai dipakai dan beli
.

saya budak baru belajar mawu pakai ni. semua aspek make-up saya sudah belajar, cuma fake eyelashes je belom belajar pakai lagi. *tunjuk ajar ku sifu! :)

simple-simple je kan ni.

ini howt! :)

mane aku tak jeles. bile kucing pun pakai fake eyelashes. aku pun mawu jugak. hahaha!

saya mawu mata secantek ini. :)

dan cantek macam ni jugak. hehehe

so, kawan-kawan yang baik hati. sila bantu saya ya. ajarkan saya macam mana mawu pakai fake eyelashes. kalau ade mane-mane link web untuk saya pelajari, sila share dengan saya ya. and recommend kan lah dekat saya product yang mane satu yang baos. heeeeee. thank you! i love u!

Thank you for reading!

cinta dan sahabat

Suatu hari,CINTA dan SAHABAT berjalan-jalan di dalam kampung.
Tiba-tiba,CINTA jatuh ke dalam telaga.
Kenapa?
Kerana CINTA ITU BUTA!
Lalu SAHABAT pun ikut terjun ke dalam telaga.
Kenapa?
Kerana SAHABAT akan lakukan apa sahaja demi CINTA!
Di dalam telaga,CINTA hilang.
Kenapa?
Kerana CINTA itu halus dan mudah hilang jika tidak dijaga,
Sukar dicari apatah lagi dalam telaga yang gelap.
Sedangkan SAHABAT masih lagi tercari-cari dimana CINTA dan terus menunggu.
Kenapa?
Kerana SAHABAT ITU SETIA dan akan kekal sebagai seorang yang setia...

Wednesday, December 22, 2010

name 0wh nme...

hahahah...mlm2 ni x ada keje lak...td aq men kuiz kat fb..ps2 ttbe ade idea lak nk c0py bnda ni then aq pn c0pylh...tp ada k0t skt2 yg tpt......heheheh...^^

M : Mudah terluka dan lambat untuk pulih.
A : Mudah jatuh cinta.
I : Sukar melupakan pasangan walaupun dilukai.
S : Pandai memujuk pasangan.
H : Sentiasa menjaga maruah diri, pasangan dan perhubungan.
A : Mudah jatuh cinta dalam masa yang sama.
R : Romantik.
A : Suka mengkritik pasangan.
H : Pandai menyimpan perasaan.

lirik lagu cte he s beautiful

I will promise you

두눈엔 너만 담고 살아갈께
du nun en neo man dam go sar a gar kke
(From now on, I promise to live with my two eyes filled with only you)

I will promise you

두 팔은 널 안고 살아갈께
du ppar eun neor an go sar a gar kke
(From now on, I promise to live with my two arms holding you)

아침에 눈떠 잠든 순간까지 너하나만 그릴께
a chim e nun ddeo jam deun sun gan kka ji neo ha na man geu rir kke
(In the morning when you wake up to the moment you fall asleep, I promise to picture only you)

사랑해 이 말 잊지마
sa rang hae i mar it ji man
(Don’t forget these words I love you)

I love you forever

더운 여름날엔 그늘이 되줄께
deo un yeo reum nar en geu neur i dwe jur kke
(In the hot summer days, I promise to become your shade)

비오는 날에는 우산이 되줄께
bi o neun nar e neun u san i dwe jur kke
(In rainy days, I promise to become your umbrella)

걷다가 지칠 때엔 작은 의자도 되줄께
geod da ga ji chir ddae en jak eun dwe ja do dwe jur kke
(In times when you walk while you feel tired, I promise to become your little chair)

웃을땐 니 기쁨 두배가 되게 함께 웃을께
usseur ddaen ni ki ppeum du bae ga dwe ge ham kke usseur kke
(In times of laughter, I promise to laugh with you so your joy will become doubled)

눈물 흘릴땐 수건이 되 널 닦아줄께
nun mur heur rir ddaen su geon i dwe neor dakk a jur kke
(In times when your tears fall, I promise to become your towel to wipe your tears)

I will promise you

두눈엔 너만 담고 살아갈께
du nun en neo man dam go sar a gar kke
(From now on, I promise to live with my two eyes filled with only you)

I will promise you

두 팔은 널 안고 살아갈께
du ppar eun neor an go sar a gar kke
(From now on, I promise to live with my two arms holding you)

아침에 눈떠 잠든 순간까지 너하나만 그릴께
a chim e nun ddeo jam deun sun gan kka ji neo ha na man geu rir kke
(In the morning when you wake up to the moment you fall asleep, I promise to picture only you)

사랑해 이 말 잊지마
sa rang hae i mar it ji man
lyricsalls.blogspot.com
(Don’t forget these words I love you)

I love you forever

우리 사이는 마치 Coffee & Donut 같지
u ri sa i neun ma chi coffee and donut kat ji

내게 기쁨을 전해준 너는 나의 Special Chip
nae ge gi ppeum eur jeon hae jun neo neun na ye special chip

하루하루가 Energy 부족하다면 Emergency
ha ru ha ru ka energy bu jok ha da myeon emergency

내게 생명이 불어줄 달콤한 그대의 향기
nae ge saeng myeong i bur eo jur dar kkeom han geu dae ye hyang gi

매일 하나 하나 꼭 숨겨놓은 나의 사랑을
mae ir ha na ha na ggok sum gyeo no heun na ye sa rang eur

함께 하는 a 모두 보여줄꺼야
ham kke ha neun a mo du bo yeo jur kkeo ya

I will promise you 어디에 있던 너만 기억할께
i will promise you eo di e it deon neo man gi eor har kke

I will promise you 뭘 해도 너만을 기억할께
i will promise you mweor hae do neo man eur gi eok har kke

영원히 너를 새길 이 가슴만 품고 살아 갈꺼야
yeong weon hi neo reur sae gir i ga seum man ppum go sar a gar kkeo ya

사랑해 이 말 기억해 I love you forever
sa rang hae i mar gi eok hae i love you forever

사랑한다는데 무슨 말이 필요해
sa rang han da neun de mu seun mar i ppir yo hae

쾅쾅 거리는 왼쪽 가슴으로 대답할께
gwang gwang geo ri neun wen jjok ga seum eu ro dae dap har kke

One step Two step Three and Four

니 곁에 천천히 다가갈께
ni gyeotte cheon cheon hi da ga gar kke

이별이란 말 따원 입에 담지 못 해
i byeor i ran mar dda weon ibe dam ji mot hae

I take your love my dear

I'll promise you Just do it Girl......




hahahaha...aq c0py smpi tlsn k0rea mlz nk delete2...biar jelh..

Tuesday, December 21, 2010

sin0psis bkn driku...(astr0 ria)

Ryo dn Ayla, adalah sepasang kekasih yang bekerja di sebuah perusahaan advertising. Ryo seorang workaholic, dia sangat susah menunjukkan perasaannya, bahkan kepada Ayla sekalipun. Karena sifatnya inilah, Ayla, tidak pernah tahu, bagaimana perasaan Ryo yang sebenarnya. Ayla selalu mengira, Ryo tidak begitu mencintai dia. Semenjak mereka menjadi pasangan, Ryo belum pernah mengucapkan kata-kata cinta pada Ayla. Ryo kerap kali  melupakan janjinya dengan Ayla.
Kesal dengan sikap Ryo, Ayla memutuskan hubungan dengan Ryo. Namun Ryo sangat mencintai Ayla. Ia berusaha untuk berbaik semula dengan Ayla.
Di hari ulang tahun Ayla, Ryo menunaikan janjinya pada Ayla. Ayla  sebenarnya tak mau datang, namun Marina, teman sepejabat Ayla,  memberitahu bahwa Ryo menyiapkan hadiah istimewa untuknya. Ryo  menyiapkan cincin yang dia beli bersama Marina. Ayla terkejut dan  terus  pergi ke tempat Ryo menunggunya.
Ketika Ayla akan menyeberang jalan, sebuah kereta  muncul dan hampir melanggar Ayla. Ryo berlari mendapatkan Ayla. Ayla selamat, tapi Ryo telah meninggal dunia akibat kemalangan tu.
Tapi cerita tidak berakhir begitu saja. Ryo masih sangat mencintaiAyla dan tak mahu meninggalkan Ayla. Ryo akhirnya masuk ke dalam badan Ariel, orang yang sudah melanggarnya. Ariel orang yang sangat  sabar dan tekun, dan rela melakukan apa saja, untuk kepentingannya. Ariel ialah  anak bos  tempat Ryo bekerja.
Ryo yang sudah berada dalan badan Ariel. berusaha mendekati Ayla, tapi Ayla terus menolak kehadirannya karena Ayla sangat membenci Ariel.
Masalahpun semakin banyak menghalang Ryo. Kehidupan Ariel yang liar membuatkan  kesulitan demi kesulitan terpaksa dilalui Ryo. Kematian  seorang pemuda bernama Anton, perniagaan dihancurkan oleh Ariel dan  hubungan sulitnya dengan Marina adalah beberapa masalah kecil yang  membuat Ryo jadi bimbang.
Ryo juga harus menghadapi kenyataan, kerana Ariel sudah mempunyai  seorang tunang, Livi, anak pemilik perniagaan  di bawah perniagaan  milik orang tua Ariel.
Ryo tidak mampu memberitahu kepada Ayla, yang dia adalah Ryo, jika  dia beritahu jugak hal sebenar, dia akan kembali meninggal dunia , dan sampai bila pun, dia tidak akan dapat  menyatakan rasa cintanya pada  Ayla. Menjadi Ariel, adalah pilihan terbaik, karna Ryo dapat terus  berada disisi Ayla, namun disisi lain, Ryo juga tidak bisa menerima  kenyataan, jika Ayla akan melupakan Ryo yang sebenarnya.
Bagaimana kesudahan  cerita ini? Apakah Ryo yang sudah menjadi  Ariel, bisa merebut hati Ayla?
Memandangkan cerita ni panjang lagi, pelakon Baim Wong ni akan memegang watak Ryo dan Loki, Loki ialah watak yang agak kasar, dan Ayla akan jatuh cinta dengan Loki, sebab Loki muka seiras dengan Ryo yang dah meninggal. Manakala roh Ryo dalam badan Ariel akan hilang, so Ariel akan jadi Ariel kembali..ikuti episod seterusnya nanti kalau saya rajin tulis episod by episod hehe..Siapa Loki? tungguu… hehe

Monday, December 20, 2010

bile kter syg 0rg2..




Bile kite SYG org tu,Kite trime je ape yg org tu kate,Tp bile dye skitkan aty kite?ATY kate xpe, manusie xde yg perfect..Bile kite SYG org tu,Kite tggu dye lame pon xpe,Tp ble dye tggu kite? dye marah..ATY kate, ala,adatlah ade yg mnggu & dtggu..Bile kite SYG org tu,Kite xtido pon xpe lyn dye ngah bosan,Tp bile kite bosan, ade dye lyn kite?ATY kate xpe, dye bz kot..Bile kite SYG org tu,Kite gado ngn dye, kite diam je..Tp dye?? heboh 1 dunie..ATY kate,xpe,dye tension tu..Bile kite SYG org tu,Kite call nk ckp ngn dye,Tp dye gayut ngn org laen,ATY kate xpe,dye de hal nk ckp ngn kwn dye tu..Bile kite SYG org tu,Kite bercerite ngn dye, rsenye citer ngn tggul lg bgos,Tp bile dye bercerite ngn kite, Kite dgr,spatah2 kite igt..ATY kate xpe,syg la katekan..Bile kite SYG org tu,Kite & dye lapar,kite bgsume roti kite kt dye..ATY kate xpe,ala,jgelah aty dye,cian dye..Bile kite SYG org tu,Kite sggup bg dyerest bile dye letih,Tp bile kite letih, dye suruh gk kite lyn dye bile dye bosan,adil ke??ATY kate xpela, ala bkn selalu pon..Bile kite SYG org tu,Kite jd cm org giler bile dgr dye sakit,Tp bile kite sakit, dye siap kuar ngn kwn2 meraikan ary kesakitan kite..ATY kate, xpela, xkn dye nk berkepit ngn kite 24jam..Bile kite SYG org tu,Kite xpnh pntigkn diri sndiri,Tp dye?? hipokrit tahap gaban,ATY kate xpe, dye mmg cmtu..kenelah time..Bile kite SYG org tu,Kite syg nk tgglkn dye..Tp dye?? xtahu kite berdepan dgn maut,Walaupun kite sakit, dye kate kt kite..Sakit biase2 jek,jgn nk mengarut..ATY kate, cmne lah dye bile kite xde,msti dye epy..Bile kite SYG org tu,Kite xsggup tgok dye derita,Tp dye pnh hrgai diri kite??ATY kate, tahu x betape kite sygkn dye..Bile kite SYG org tu,Kite sggup tgglkn dye slame2nye, utk dye bhgie ngn org tersyg..Tp adkh dye tahu pengorbanan kite??ATY kate, xpe,asalkn dye bhagia..huhu

untuk bacaan kaum hawa..

Apabila kamu berkawan dengan lelaki,
ingatlah ada dua pilihan terbentang 
PERTAMA...
kamu jadi seperti KELAPA...
mudah diperoleh..
diparut...diperah..
dan diambil santannya...
lepas itu hampasnya dibuang...
KEDUA...
Kamu menjadi sebutir MUTIARA..
berada di dasar lautan...
tersimpan rapi..
dilindungi kulit...
bukan senang nak lihat..
apa lagi mendapatkannya..
hanya orang yang bertuah ...
berusaha menyelami dasar lautan...
dapat memperolehnya..
harganya mahal sekali..
dan ia akan tersimpan selamanya..
jadi..
kamu pilihlah sama ada hendak menjadi KELAPA ataupun MUTIARA..
di sebalik SANTAN..
menjadi penyedap makanan..
diperah segala kenikmatan..
dengan mudah jatuh menjadi titisan..
akhirnya habis kari dimakan..
pulut panggang sisi habis ditelan..
dan SANTAN hilang tak jadi ingatan.. 
yang terasa lazat hanya kari dan pulut panggang..
orang tak kenang jasa SANTAN..
MUTIARA...
tertanam di dasar paling dalam...
sukar andai mengharap jadi perhatian..
kerana MUTIARA dilindungi oleh cengkerang yang menghadangnya dari ancaman musuh..
namun kiranya ditemui insan..
akan menjadi PERMATA HIASAN..
terletak tinggi di cincin idaman..
atau di leher nan jinjang..
atau di lengan menawan..
makin lama MUTIARA  tertanam..
makin tinggi nilainya..
oleh itu...
pilihlah sendiri...
menjadi SANTAN..
mudah jadi perhatian..
tapi hanya sebentar jadi santapan...
kemudian hilang segala nikmat dan pujian..
menjadi MUTIARA..
sukar ditemukan..
namun bila dihias indah gadis rupawan..
hilang ia..
tangisan mengiringi zaman.. ..
 

k0rea...k0rea...k0rea...

Synopsis
Tae Kyung and On Yu are in search of a new member for their idol group, A.N.JELL. However, Mi Nam suffers an injury at the last moment. So Mi Nyu, his twin sister, is asked to step in for her brother. The rest of the drama follows the behind-the-scenes life of an idol group.
Cast
Jang Geun Suk as Hwang Tae Kyung
Park Shin Hye
Go Mi Nam (Male) / Go Mi Nyu (Female)
Lee Hong Ki
as Kang On Yu / Jeremy
Jung Yong Hwa
as Kang Shin Woo 









        j0m tgk...cte ni best gler.....stiap ari isnin dan jmaat pkul 8.30mlm.....G0 mi nam....G0 mi nam......G0 mi nam.....#^^#


Sunday, December 19, 2010

biler keb0sanan melanda driku..



saya buka blog bila saya bosan.tapi saya tak tau nak tulis apa bila saya buka blog.*sigh*bosan sangat dah ni.esok mesti keluar dari kepompong kebosanan ini.yeah!! =p

hmmm.nak buat apa ye esok?
 
 
 eh hello!! entry ape nih? boring betul..

cinta...


“Cinta yang mahal itu tak perlu dilafazkan, cinta yang agung itu adalah satu pengorbanan, tak ramai yang sanggup berkorban kepada orang yang dia cintai…”
Cinta yang mahal itu tak perlu dilafazkan.. kenapa?

Dalam satu kisah percintaan yang menarik. Sepasang suami isteri berjalan di tepi sebuah tasik yang indah. Kemudian mereka berhenti di sebuah bangku yang disediakan di tepi tasik. Kemudian si isteri bertanya kepada suami. Ini dialog mereka:
Isteri : Mengapa abang menyukai saya? Mengapa abang cintakan saya?
Suami : Abang tidak boleh menerangkan sebabnya, namun begitu abang memang menyayangi dan mencintai sayang!
Isteri : Abang tak boleh terangkan sebabnya? Bagaimana abang boleh katakan abang sayang dan cintakan saya sedangkan abang tidak boleh menerangkannya.
Suami : Betul! Abang tak tahu sebabnya tetapi abang boleh buktikan bahawa abang memang cintakan sayang!
Isteri : Tak boleh beri bukti! Tidak! Saya hendak abang terangkan kepada saya sebabnya. Kawan-kawan saya yang lain yang mempunyai suami dan teman lelaki, semuanya tahu menerangkan mengapa mereka mencintai. Dalam bentuk puisi dan syair lagi. Namun begitu abang tidak boleh terangkan sebabnya.
Si suami menarik nafas panjang dan dia berkata ‘Baiklah! Abang mencintai sayang sebab sayang cantik, mempunyai suara yang merdu, penyayang dan mengingati abang selalu. Abang juga sukakan senyuman manis dan setiap tapak sayang melangkah, di situlah cinta abang bersama sayang!’
Si isteri tersenyum dan berpuas hati dengan penerangan suaminya tadi. Namun begitu selang beberapa hari si isteri mengalami kemalangan koma. Si suami amat bersedih dan menulis sepucuk surat kepada isterinya yang disayangi. Surat itu diletakkan di sebelah katil isterinya di hospital.
Surat tersebut berbunyi begini:
‘Sayang! Jika disebabkan suara aku mencintaimu. .. sekarang bolehkah engkau bersuara? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.
Jika disebabkan kasih sayang dan ingatan aku mencintaimu. .. sekarang bolehkah engkau menunjukkannya? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintaimu.
Jika disebabkan senyumanmu, aku mencintaimu. .. sekarang bolehkah engkau tersenyum? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintaimu. .
Jika disebabkan setiap langkah aku mencintaimu. … sekarang bolehkah engkau melangkah? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintaimu. .
Jika cinta memerlukan sebabnya, seperti sekarang.. Aku tidak mempunyai sebab mencintaimu lagi..
Adakah cinta memerlukan sebab? Tidak!
Aku masih mencintaimu dulu, kini, selamanya dan cinta tidak perlu ada sebab. Kadangkala perkara tercantik dan terbaik di dunia tidak boleh dilihat, dipegang.. Namun begitu… ia boleh dirasai dalam hati.’
Inilah makna cinta. 


saya cintakan awak..

Assalamualaikum, baiklah..di sebabkan saya sangat bosan keseorang di dalam bilik ni...jom kita belajar sikit, mengenai bahasa2 yang terdapat di dunia....kali ni saya ambil sebaris ayat contoh, untuk di'translatekan ke bahasa2 tersebut,,,ayatnya ialah
"Saya Cinta Awak" (mood:jiwangg) kui kui~ First sekali:

English = I Love You (da biasa digunakn oleh pakwe ngan aweks zaman skang :D )

Chinies = 我愛你 Wǒ ài nǐ (peminat drama taiwan mesti tau..ehhe)

Filipina =
mahal kita (...slalu dgr dlm cite ikan duyung Dyesebel)

German =
Ich liebe dich (tbelit lidah nk sebut....huhu)
Vietnam =
Tôi yêu bạn (erkkkkk..)

Russia =
"Я люблю тебя" YA lyublyu tebya <---bunyiknye klu kite baca....

Turki = Seni sevivorum ( ade seni2 plak yeee.... :P )

Hindi = मैं तुमसे प्यार करता हूँ Maiṁ tumasē pyāra karatā hūm̐ (..peminat shah rukh khan msti da hapal ayat neh )

Itali = Ti Amo (mcm pnh dgr Rosalinda Ayamos sebut....tp di mana yaaa.... (-.-")7

Japan = 私はあなたを愛して Watashi wa anata o aishite (haippp...arigato..ajinomoto..kawasaki)

Korea = 당신을 사랑합니다 dangsin-eul salanghabnida (sy tauu yg nihh....peminat drama korea la katekan..hak hak hak )

Spanish =
Te quiero ( bhs sepangnyol ke nih.... :D)

Okai....Kringgggggg~!!! Kelas da abesss......buleh balik sumeeee.... hik hik hik :D



Saturday, December 18, 2010

gelagat di kampung...

ni adk2 aq n sdare aq...
aq pn t0mpang seklaki..
terselah kegedikannya
ape kat blakang 2..
st0p..
peace..
           

kenape!!!!!

kenapa tibe2 terasa menyampah plak bila tgk dye online??
bukan kah perasaan 2 dh lame dh ilang??
bila masa pulak muncul neyh???
plsss....go away frm me
i hate her no more......
cukup lah dengan apa yg telah berlaku......
duwan to have dat kind of feelings dy...
hate it...
 

Mak ngah

              Ksian kat mk ngah aq....Die skt...Ari 2 bru aq mlwt die...El0k jew...Smlm dpt tau die kne wat pembedahan kat kpale c0z ada 0tak beku kat dalam kpale die...Mk ngah aq kjp die ingt,kjp x ingt...mk aq tnye knpe leh ada darah beku kat kpale???jtuhke...mk ngah aq kte die jtuh dalam bilik air...dh2 thn lbh ps2 ari 2 die jtuh g...ps2 die dmm 2 mggu x el0k2...ksian die dh ar pk ngah aq bute.. kne jge laki die smpi kshatan x tjage....yg mk ngah aq lak skt...Ari 2 pengsan x ada 0wg tau...1 ari laki die x mkn...dgn pn2 x knci...Pk ngah aq nk t0l0ng tp mte x nmpk lak...ksian...Pg2 pk lang aq datang nk antr lauk tgk2 dua terbaring...Jmpe d0kt0r,d0kt0r kte dh lme die mnahan skt....C0z Mk aq tnye npe skt x ckp...MK nhag aq ckp die x nk susah kn 0wg...sdh wey aq mendgrnye.....Yg mk ngah aq x sdr...Ni pn diam jew..Biase aq blik die snym skang mke die mke skt jew...
                   

Friday, December 17, 2010

t0 my friends...

Terkenang masa dahulu Memori silamku
Kisah persahabatan
Dengarkanlah lagu ini
Kuciptakan untukmu
Moga dirimu terhibur

Kenangan dahulu mendewasakanku
Mengajar erti kehidupan
Segala pahit manis tempuhi bersama
Demi mengejar satu cita Kenanganku
Dengarkan luahan hatiku
Merindu keriangan dahulu Indahnya…
saat penuh tawa ceria
Terhapuslah segala duka
Teringat daku kembali
Saat kasih bersemi
Kita mengukir janji
Di waktu persekolahan
Yang penuh impian
Kita memburu harapan
Segala yang indah Jadi kenangan
Yang butik jadikan sempadan
Biar diduga derita
tabahkanlah sentiasa
Semoga mendapat rahmat-Nya
Kenanganku
Hadirlah di kau menerangi
Oh ruangan hatiku
Semoga tersirat hikmah melanda
Bersama kita untuk selamanya...

jln2 bsame kwn2...

     Td g men b0ling ngan dak2 ni...Dh lme k0t x men b0ling....bler men rse cm nk tcab0t tngn aq....huh!!!!tp best ar leh ilangkn b0san d0k umah..heheheh...Ps2 ada akak 2 bwe hamster chumel sngt rse cm nk baling jew....nme die Brand0n....Aq ske hamster tp tkt nk pegang..hahahhah....Hamster 2 jht blh lak die kncg kat tngn aq...huh!!!!dh ar busuk....X nk pegang lg....Ps2 nk blik td ttbe prt lapar KFC lak...pe g aq ajk ar di0wg mkn kfc...Tp duit ada 12 inggt jew...aq ingtkn nk mkn chezzy wadges skali tp duit x ada lak..tp x pe ar asalkn dpt mkn ayam kfc 2 pn dh 0k dh....hmmm.....Mggu dpn di0wg ajk g men b0ling tp x tau leh g ke x....Td pn blik jln kaki ...aq tgk ari mcm nk ujan tp x ujan g ar..ttbe dh sparuh jln ttbe lbt gler ujan...Huh!!!bsh kyup bju........Hmmmm...ni ada lew gmbr skt aq tngkp...

aq tkt nk pegang c0z kuku die tjm...   
chumelnye 

Thursday, December 16, 2010

kadang-kadang

 
 
 
 
kebudohan terserlah . :)
kdg2 aku rase aku ini cam sewngal jew ,
sbb aku cam sewngal law,
kdg2 aku rase aku ini cam owg gler ,
cuz aku ske sgt bsing2 law , ktawe , n anyak agy law . !
kdg2 aku rase aku trlmpau budoh sgt ,
sbb pew mbr aku uat/usik aku , aku jadi blur .
kdg2 aku rase buhsan ngn diri aku ,
coz ta taw pew nak uat .
kdg2 aku rase aku trlmpau sedih sgt , no grau2 oke . !!
sbb aku .. owg pndag sebelah mata;((
kdg2 aku rase aku knak ribena ,
sbb nye aku , terlmpau OE sgt . HAHA .
ta ble na abz kdg2 pown aku ta taw . LALALA :)p
tong sampah ,banyak sampah , menyampah aku kadang2 ngan aku .
HAHA
             







            Alkisah di suatu pulau kecil, tinggallah berbagai macam benda-benda abstrak: ada CINTA, KEKAYAAN,KECANTIKAN, KESEDIHAN, KEGEMBIRAAN dan sebagainya. Awalnya mereka hidup berdampingan dengan baik dan saling melengkapi. Namun suatu ketika, datang badai menghempas pulau kecil itu dan air laut tiba-tiba naik semakin tinggi dan akan menenggelamkan pulau itu. Semua penghuni pulau cepat-cepat berusaha menyelamatkan diri.
CINTA sangat kebingungan sebab ia tidak dapat berenang dan tak mempunyai perahu. Ia berdiri di tepi pantai mencuba mencari pertolongan. Sementara itu air makin naik membasahi kaki CINTA. Tak lama CINTA melihat KEKAYAAN sedang mengayuh perahu.
"KEKAYAAN! KEKAYAAN! Tolong aku!" teriak CINTA. Lalu apa jawab KEKAYAAN, "Aduh! Maaf,CINTA!" kata KEKAYAAN. "Perahuku telah penuh dengan harta bendaku. Aku tak dapat membawamu serta, nanti perahu ini tenggelam. Lagipula tak ada tempat lagi bagimu di perahuku ini." Lalu KEKAYAAN cepat-cepat mengayuh perahunya pergi meninggalkan CINTA tenggelam.

CINTA sedih sekali, namun kemudian dilihatnya KEGEMBIRAAN lewat dengan perahunya. "KEGEMBIRAAN! Tolong aku!", teriak CINTA. Namun apa yang terjadi, KEGEMBIRAAN terlalu gembira karena ia menemukan perahu sehingga ia tuli tak mendengar teriakan CINTA. Air makin tinggi membasahi CINTA sampai ke pinggang dan CINTA semakin panik. Tak lama lewatlah KECANTIKAN.

"KECANTIKAN! Bawalah aku bersamamu!", teriak CINTA. Lalu apa jawab KECANTIKAN, "Wah, CINTA, kamu basah dan kotor.Aku tak bisa membawamu ikut. Nanti kamu mengotori perahuku yang indah ini." sahut KECANTIKAN. CINTA sedih sekali mendengarnya. CINTA mulai menangis terisak-isak. Apa kesalahanku, mengapa semua orang melupakan aku.

Saat itu lewatlah KESEDIHAN. Lalu CINTA memelas, "Oh, KESEDIHAN, bawalah aku bersamamu", kata CINTA. Lalu apa kata KESEDIHAN, "Maaf, CINTA. Aku sedang sedih dan aku ingin sendirian saja... ", kata KESEDIHAN sambil terus mengayuh perahunya. CINTA putus asa. Ia merasakan air makin naik dan akan menenggelamkannya. CINTA terus berharap kalau dirinya dapat diselamatlkan. Lalu ia berdoa kepada Tuhannya, oh tuhan tolonglah aku, apa jadinya dunia tanpa aku, tanpa CINTA?

Pada saat kritis itulah tiba-tiba terdengar suara, "CINTA! Mari cepat naik ke perahuku!" CINTA menoleh ke arah suara itu dan melihat seorang tua reyot berjanggut putih panjang sedang mengayuh perahunya. Lalu Cepat-cepat CINTA naik ke perahu itu, tepat sebelum air menenggelamkannya.

Kemudian di pulau terdekat, orang tua itu menurunkan CINTA dan segera pergi lagi. Pada saat itu barulah CINTA sadar, bahwa ia sama sekali tidak mengetahui siapa orang tua yang baik hati menyelamatkannya itu. CINTA segera menanyakannya kepada seorang penduduk tua di pulau itu, siapa sebenarnya orang tua itu.

"Oh, orang tua tadi? Dia adalah "WAKTU", kata orang itu. Lalu CINTA bertanya "Tapi, mengapa ia menyelamatkanku? Aku tak mengenalnya. Bahkan teman-teman yang mengenalku pun enggan menolongku", tanya CINTA heran. "Sebab", kata orang itu, "hanya WAKTU lah yang tahu berapa nilainya harga sebuah CINTA itu... ...
ngee..
:)
renung-renungkan
#^^#

30 perkara perempuan x smpt bg tau .....

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diriwanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akanlakukan apa saja.

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan.

14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!!

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya,kemudian barulah dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

22. Satu ucapan 'Hi' sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..

27. Senjata wanita adalah airmata!!

28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya(hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis).Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati.Dengan i! ni dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya.So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah...

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.


jln2...

  



  Pergh...td pnt gler jln2 kat brem mall...ps2 g tgk wayang cte rapunzel 3D ngan member aq....best gak ar cte 2....natang yg pling chumel ialah sesumpah yg leh tkr wana 2...chumel jew n ske wat mke...x rgi ar k0rg tgk...aq rse cm natang 2 kat dpn mte rse cm nk ambl jew...tp malangnye hanya khayalan semata-mata..huhuhu....ps abs cte rapunzel aq pn jln2 psing 1 mall 2 rse cm nk patah kaki aq...ps2 aq ada nmpk 1spa 2 nme die lavender...dalam kdi 2 sume wana purple...ps2 ada bnga lavender lak 2...cntk wey..terpegun aq....jln2 lg ttbe aq jmpe masker lavender dgn,pe g aq pn ambl lh....hahahha...dh jln2 pr0t pn trase lpr cri KFC x ada...Kwn aq ajk mkn kat Mary Br0wn...Aq pn ik0t je ar...rest0ran die cntk c0z ada buai...klu dating best ni bak kte 0rg r0mantik gtu...hahahha....ps2 nk balik td aq ingtkn ayah kwn aq 2 ambl rpe2nye kne nek tksi...Huh!!!xnk jauh lak an....Ps2 pemandu 2 x tau jln lak...slmt lew aq tau jln kat mne nk blik...Yg kwn aq diam membisu...(sbnrnye aq men agak jew)klu sesat td aq nangs kat tngh2 K.L 2...huhuhu...tp akhrnye smpi gak kat umah...Slmt x sesat....Yeah!!!!


ni lew masker die...

Wednesday, December 15, 2010

peringatan...

 
 
Apa yang aku nak sampaikan hari nie adalah berkenaan dengan LADY GAGA dan JUSTIN BIEBER. Pagi pagi lagi aku da dapat mesej dari adik aku "along, tolong sebarkan mesej nie yea"

Pengumuman kepada semua umat ISLAM, janganlah kamu meminati LADY GAGA dan JUSTIN BIEBER. Ini kerana GAGA adalah tokoh FREEMENSON & BIEBER adalah tokoh ILLUMATION. Mereka adalah tokoh kepada agama yang menyembah SYAITAN yang dilaknat ALLAH. Harap kamu umat ISLAM tidak MENDENGAR atau MEMILIKI lagu mereka kerana ianya mempunyai PESANAN SYAITAN laknatullah yang mengajak kita mengikutinya.

* Tolong sebarkan kepada saudara kita umat ISLAM, terima kasih :)
I ♥ ISLAM
 
 
lady gaga pki baju yg dperbuat drpd dging...